За първи път във Варна се събират представители на над 40 български и чуждестранни компании от козметичния бранш, производството и търговията на органични и био храни. Събитието започна днес – 10 май 2012 г., в търговско – развлекателен център Мол Варна, и ще продължи 4 дни (до 13 май 2012 г.). По време на събитието ще бъдат представени над 20 разнообразни срещи, дискусии и демонстрации, свързани със здравето и красотата. Една от фирмите, която участва на фестивала е La Roche-Posay, която представя своята серия слънцезащитни продукти – тема актуална за летния сезон. Ето както сподели техен представител в интервю за www.utro.bg,  който е и партньор на Фестивал на здравето и красотата – Варна:

Летният сезон вече напомня за себе си и тепърва морето предстои да бъде една от най-желаните дестинации – в тази връзка какво предлагате вие като продукти и според вас българина грижа ли се за кожата си?

  • Ние предлагаме много широка гама от фотопротектори, които са в класа на медицинската козметика – изключително изчистени формулировки за деца, възрастни, под формата на спрей, кремообразни форми, за лице, за тяло. През последните години забелязваме, че се повишава културата на българина особено що се отнася до децата – родителите започват много по-рано, преди сезона да ги мажат, за да се предпазват, така че в това отношение имаме развитие.

Какво очаквате като цяло от фестивала?

  • Очакваме да повишим още повече културата на българите за поддържането на здравата кожа. Слънцето е изключително опасно и с всяка година става все по-опасно. И другата ни цел е да популяризираме и нашите продукти.

Какъв съвет, свързан с предстоящия летен сезон бихте дали на нашите читатели?

  • Задължително, особено първите слънчеви дни да се ползват високи фактори, фотопротектори, за децата е абсолютно задължително през цялата година. Всеки фотопротектор при продължително седене на слънце е задължително да се нанася на поне 3-4 часа отново, защото има потенциал, който се изчерпва. Освен това е хубаво да се ходи на профилактични прегледи, да се преглеждат бенките, защото слънцето е много опасно.

Благодаря ви за интервюто и успех на фестивала!

К. Герчева, Май 2012

 

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 292 пъти