За лечебната сила на хумата разказват още нашите баби, но ето какво разказа представител на производителите AVIA (участници във Фестивала на здравето и красотата в Мол Варна) за красотата от недрата на земята в интервю за www.utro.bg, който е и партньор на Фестивал на здравето и красотата – Варна:

Редица хора са чували за силата на хумата, но разкажете ни вие повече за нея и за това как я използвате във вашите продукти?

  • Хумата е чудодеен прах, чиито ценни свойства са били известни на индианците и китайците още преди много векове. Историята на хумата започва с началото на човечеството. Тя съдържа всички минерални соли, от които се нуждае човешкото тяло. В миналото е използвана в борбата срещу холера, дезинтерия, възпаления и други. От древноста жените са използвали хумата за измиване на косите си. От бабите си знаем, че всички жени са имали гъсти, жизнени и блестящи коси. Днес повечето фармацефтични компании използват хумата в продуктите си, както и ние – предлагаме сапун с хума, шампоан, душ-гел, балсам, маска за коса и за лице. Всяка епоха си има своите плюсове и минуси, нашите баби са я използвали и все още чуваме от тях за полезните й свойства, така, че мисля, че трябва да успяваме да извлечем най-доброто от всяка епоха.

Вие използвате ли някои  от продуктите, които предлагате, за да може с лични наблюдения да дадете най-правилния съвет на клиентите от какво имат нужда?

  • Да, аз използвам шампоана за коса, тъй като повечето мъже имаме мазна коса, а хумата има изсушаващо действие. Освен това хумата помага и при акне на лицето и гърба.

Благодаря ви за интервюто и успех на фестивала!

К. Герчева, Май 2012

 

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 259 пъти