Съвети за блестящи устни
Съвети за блестящи устни

Няколко съвета от нас за блестящи устни, за да бъдете още по-неотразими. Малки хитринки, които ще помогнат на всяка жена да изглежда още по-добре.

Гланцът за устни, набрал популярност в края на 90-те години, отново е страхотен хит. И то далеч не само сред тийнеджърките. Противно на общоприетото схващане е подходящ за жени на всички възрасти и е най-лесното средство за придаване на плътност и свеж вид на устните. За да изглеждате чудесно с блясък, просто следвайте тези правила:

Точно както червилата и моливите за устни, гланцът се предлага на пазара във всевъзможни нюанси – от неутрални до много тъмни. Важно е да изберете такъв, който да отива на тена ви. По правило за жените със светла кожа са подходящи светлорозовите светлобежовите тонове, а за тези с тъмна кожа – наситените червени и кафяви. Разбира се, вместо да издирвате най-подходящия за вас гланц, винаги разполагате с варианта просто да нанасяте безцветен върху любимото си червило.

Сред нашите съвети за блестящи устни е и как да нанасяте гланц. Вместо да нанасяте блясъка върху целите устни, както правите с червилото, сложете само в средата на долната и после го разнесете, притискайки ги една в друга, или пък с помоща на четчица. Така ще избегнете риска да нанесете твърде голямо количество гланц, което няма да изглежда добре.

Всеизвестно е, че сред един от най-големите недостатъци на гланца е неиздръжливостта му върху устните. Трикът с който ще го задържите по-дълго върху тях? Преди да го нанесете, сложете върху устните си малко от пудрата за лице.

За да изглежда гланцът възможно най-добре върху устните ви, те трябва да са идеално гладки. Избегнете напукването – често проблем в студените месеци, като ексфолирате редовно. Има два лесни метода за това – да разтъркате устните с влажна хавлиена кърпа или да ги намажете с вазелин и после да го отстраните с четката си за зъби. Можете също така да си направите паста от кафява захар и зехтин или бадемово масло и да изтъркате устните си с пръст, правейки кръгообразни движения.

Както сами се убедихте, нашите съвети за блестящи устни са лесни и ефективни. Ако статията ви е харесала, ще сме ви благодарни да я споделите с вашите приятелки.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 149 пъти