Продукти:

1 / 2 чаша брашно
3 яйца, бит
1 / 2 чаша царевично брашно
5 средно големи твъди домати
1 / 2 чаша олио
сол

Твърди, леко недоузрели домати се нарязват напречно на филийки. С лек натиск се премахва по влажната част.

В плитки съдове се слагат разбито яйце и брашно, по желание овкусено с подправки. В трети съд може да се сложи и финна галета. Сгорещява се мазнина в тиган. Доматите се топват първо в брашно, след това в яйцата и пак в брашно или галета , леко се поизтупват от излишното и се пускат в загрятата мазнина. Пържат се до златисто. Може да се комбинират и с панирани лучени кръгчета. Изваждат се върху салфетки да попият излишната мазнина. Декорират се по вкус с магданоз, настъргано сирене, зелена салата.

Общо време: 25 м

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 700 пъти