Ето как сладко може да започне уикендът още в първия му час, когато се прибереш в къщи и те изненадат с красива торта, приготвена с много любов. Рецептата е на сестра ми и тортата се е получала неустоимо вкусна, опитайте …

шоколадова торта

Необходими продукти:

  • 3 готови блата за торта;
  • шоколадово нишесте;
  • прясно мляко и захар за нишестето;
  • 1 банан;
  • 4 ябълки;
  • течен шоколад;
  • 2 супени лъжици захар за сиропа;
  • 500 мл. вода;
  • стафиди и ядки по желание.

Приготвяне:

Захарта се сварява на сироп с водата за заливане на отделните блатове. Банананът се нарязва на колелца, а ябълките се обелват и настъргват. В една купичка се разтваря нишестето с малко мляко, в тенджера се слага останалото мляко да заври и се прибавя захар на вкус, като заври млякото се добавя разтвореното нишесте и се разбърква докато сместа се сгъсти. А течният шоколад се разтапя на водна баня и към него се прибавят стафиди и ядки по желание.

След това в подходящ съд се поставя първия блат, който се залива с част от сиропа, приготвен с вода и захар, и се намазва с част от приготвения крем от нишестето. Отгоре му се поставя втория блат, при който отново се слага сладък сироп и крем, а освен тях се слагат и нарязания банан и настърганите ябълки. След това се слага и последния блат, който отново се залива със сладък сироп и се намазва с разтопения течен шоколад, към който прибавихме стафидите и ядките. Така приготвената торта е нужно да престои няколко часа в хладилник.

Сладък уикенд!

К. Герчева, Април 2011

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 894 пъти