Торта „Сладък уикенд“
Ето как сладко може да започне уикендът още в първия му час, когато се прибереш в къщи и те изненадат с красива торта, приготвена с много любов. Рецептата е на сестра ми и тортата се е получала неустоимо вкусна, опитайте …
Необходими продукти:
- 3 готови блата за торта;
- шоколадово нишесте;
- прясно мляко и захар за нишестето;
- 1 банан;
- 4 ябълки;
- течен шоколад;
- 2 супени лъжици захар за сиропа;
- 500 мл. вода;
- стафиди и ядки по желание.
Приготвяне:
Захарта се сварява на сироп с водата за заливане на отделните блатове. Банананът се нарязва на колелца, а ябълките се обелват и настъргват. В една купичка се разтваря нишестето с малко мляко, в тенджера се слага останалото мляко да заври и се прибавя захар на вкус, като заври млякото се добавя разтвореното нишесте и се разбърква докато сместа се сгъсти. А течният шоколад се разтапя на водна баня и към него се прибавят стафиди и ядки по желание.
След това в подходящ съд се поставя първия блат, който се залива с част от сиропа, приготвен с вода и захар, и се намазва с част от приготвения крем от нишестето. Отгоре му се поставя втория блат, при който отново се слага сладък сироп и крем, а освен тях се слагат и нарязания банан и настърганите ябълки. След това се слага и последния блат, който отново се залива със сладък сироп и се намазва с разтопения течен шоколад, към който прибавихме стафидите и ядките. Така приготвената торта е нужно да престои няколко часа в хладилник.
Сладък уикенд!
К. Герчева, Април 2011
Статията е прочетена 894 пъти
Вашият коментар