„Гъбки“ /масленки/
Децата са най-голямото богатство, а когато започнат да ни изненадват с вълшебства в кухнята, то добавят допълнително сладост сред голямото щастие да си заобиколен от любимите си хора. И феите обичат да бъдат изненадвани – така бива изненадвана и нашата приказна фея – Юлия Андреева от дъщеря си Тамара с неделни, пролетни сладости … а ето и нейната рецепта:

Необходими продукти:
- 1 яйце
- 1 к.ч. захар
- 1 к.ч св. мас
- 2 ч.ч. брашно
- ванилия
Приготвяне:
Всичко се замесва на тесто, оформят се топчета, нареждат се в тавата /без да се маже/ и после с гърлото на малко шишенце топнато в какао се притискат топчетата, да се получи пънче на гъбка. Пече се до бледорозово!
Приятен апетит и вкусна неделя!
К. Герчева, Март 2012
Снимка: Личен архив
Статията е прочетена 1 041 пъти
Вашият коментар