Децата са най-голямото богатство, а когато започнат да ни изненадват с вълшебства в кухнята, то добавят допълнително сладост сред голямото щастие да си заобиколен от любимите си хора. И феите обичат да бъдат изненадвани – така бива изненадвана и нашата приказна фея – Юлия Андреева от дъщеря си Тамара с неделни, пролетни сладости … а ето и нейната рецепта:

"Гъбки" /масленки/
"Гъбки" /масленки/

Необходими продукти:

  • 1 яйце
  • 1 к.ч. захар
  • 1 к.ч св. мас
  • 2 ч.ч. брашно
  • ванилия

Приготвяне:

Всичко се замесва на тесто, оформят се топчета, нареждат се в тавата /без да се маже/ и после с гърлото на малко шишенце топнато в какао се притискат топчетата, да се получи пънче на гъбка. Пече се до бледорозово!

Приятен апетит и вкусна неделя!

К. Герчева, Март 2012

Снимка: Личен архив

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 1 041 пъти