Хрупкави лучени кръгчета са чудесна гарнитура. Когато в къщи няма почти никакви продукти, с лук може да се направи от нищо – нещо. Класическите лучени кръгчета се панират, с брашно, галета и яйце и се пържат в сгорещена мазнина. Обаче понякога и яйца няма в хладилника и човек се опитва да измисли нещо наистина от нищо. Тази рецепта е за печени лучени кръгчета.

Продукти: Лук, брашно, галета, грис, сол и подправки, оцет, вода, мазнина.

Приготвяне: Лукът се нарязва на шайби дебели около 5 мм. Осоляват се и се овкусяват с оцет. Прави се каша от брашно,вода и щипка сол, като за палачинки, ако има някакво мляко или пък вода от сирене, може с него да се направи, става по-вкусно. Смесва се малко брашно, галета, и царевичен грис. Лучените шайби се потапят в кашата, после в сухата смес, после пак в течната и пак в сухата и се нареждат в на маслена тава. Пекат се до златисто и се поръсват с подправки. Лучените кръгчета се поднасят топли, като гарнитура на печено месо или пък към зелена салата.

©Й. Богомилова

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 712 пъти