трушия от репичкиРецепта за мариновани репички
Продукти
1 връзка репички (10-12)
2 глави алабаш
3 малки глави лук
¼ чаша сол ецване
1 ½ чаши оцет
½ чаша захар
1 супена лъжица семена от целина
1 супена лъжица черен пипер на зърна

Приготвяне
Почистете и нарежете на шайби зеленчуците. Смесете сол и един литър студена  вода .Изсипете върху нарязаните зеленчуци и ги оставете да престоят така  най-малко два часа. Оцедете от солената вода и изплакнете. В  тенджера,  сложете  оцет, захар, зърната от целина и черен пипер и кипнете за  три минути. Изсипете върху зеленчуците. Съхранявайте туршията  в херметично затворен буркан в хладилник. така. Ден след приготвянето вече могат да се консумират, а ако искате да ги съхраните трябва да ги стерилизирате.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 1 031 пъти