Защото това е най-голямата тайна за успех във всички рисковани дейности.Ще направя любовта най-силното си оръжие и към когото го обърна,няма да може да устои на силата му.
Ще посрещна днешния ден с любов в сърцето си и ще се родя отново.Ще обичам слънцето, защото стопля костите ми и дъжда ще обичам, защото пречиства духа ми.
Ще обичам светлината, защото ми показва пътя, но и тъмнината ще обичам, защото ми показва звездите.
Ще приветствам щастието, защото обогатява сърцето ми, но и тъгата ще понасям с търпение, защото отваря душата ми,ще приемам наградите, защото ми се полагат, но и припятствията ще посрещам с удоволствие, защото са моето предизвикателство.
Ще посрешна днешния ден с любов в сърцето си!
Ще възхвалявам враговете си и те ще ми станат приятели,ще насърчавам приятелите си и те ще ми станат братя.Винаги ще търся причини да се възхищавам; никога няма да изнамирам оправдания за слухове.Когато се изкушавам да критикувам, ще захапвам езика си; когато започвам да хваля, ще крещя от покрива.
Ще посрещна днешния ден с любов в сърцето си!
Ще обичам най-различни хора, защото всеки има качества за възхищение, дори и да са скрити.С любов ще разкъсам изградената около сърцата им преграда от подозрение и омраза и на нейно място ще построя мостове, за да може любовта ми да влезе в душите им.
Ще обичам амбициозните,защото могат да ме въодушевят.Ще обичам неудачниците, защото мога да се уча от тях.Ще обичам крале, защото са над човешките същества,ще обичам смирените, защото са божествени.Ще обичам богатите,защото са самотни;ще обичам бедните, защото са толкова много.Ще обичам младите за вярата,която имат.Ще обичам старите за мъдростта, която споделят.Ще обичам красивите, заради тъгата в очите им, ще обичам грозните заради мира в душите им.
Ще посрещна днешния ден с любов в сърцето си!
Както любовта е средство за отваряне на сърцата на другите, точно така е и моя щит, който отблъсква стрелите на омразата и копията на гнева.Злополучие и обезсърчение ще удрят в новия ми щит и ще превръщат в най-тих дъждец.Ще ме съживява в моменти на отчаяние, но ще ме успокоява ,когато се екзалтирам.
Ще посрещна днешния ден с любов в сърцето си!
Тихо в себе си ще се обръщам към всеки срещнат и ще казвам ОБИЧАМ ТЕ.Въпреки, че са казани наум, тези думи ще греят в очите ми, ще изглаждат бръчките по челото ми, ще предизвикват усмивка на устните ми, ще звучат в гласа ми; и сърцето му ще се отвори.
Ще посрещна днешния ден с любов в сърцето си!
И най-много от всичко ще обичам себе си.Защото правя ли го, ревностно проверявам всичко приемано от тялото ми, от ума ми, от душата ми и от сърцето ми.Никога няма да угаждам прекалено на плътските си желания, а ще храня тялото си повече с чистота и умереност.Никога няма да допусна умът ми да бъде привлечен от злото и отчаянието, а с желание ще го извисявам с многовековното познане и мъдрост.Никога няма да допусна душата ми да стане самодоволна и пресита,предпочитам да я храня с медитация и молитва.Никога няма да допусна сърцето ми да стане дребнаво и жестоко;а ще го раздавам и то ще расте и ще топли земята.
Ще посрещна днешния ден с любов в сърцето си!
От сега нататък ще обичам цялото човечество. От този момент всичката омраза изтича от вените ми, защото няма време да мразя, имам време само да обичам. В този момент правя необходимата стъпка да стана човек сред хората.


Източник: Луиз Хей „КАЖИ НА ЖИВОТА ДА“

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!

==
==