Днес » децата, добрите новини

Блага вест

публикувано от:  на март 23, 2011 няма коментари

Винаги търся скрито послание в нещата, които ми се случват. И интуицията ми досега е показвала, че има защо да усещам нещата така.
Преди години, когато очаквах дете ми се случи това да е по Благовещение. Новината, че ще имам дете огря, направо освети един доста безсмислен период от живота ми. За мен тя беше наистина много блага вест. Мислех си, че детето ми трябва да се казва Благовеста по този случай. Преди това име не ми допадаше, струваше ми се сложно. Не се бях замисляла за произхода му.
Не знаех пола на детето и накрая се оказа, че е момче. Момиче или момче детето е Божествен дар. И така то си дойде с името – Божидар .
Не зная как е за другите жени. Когато жената не е готова за майка в началото изпитва малко страх от това, което предстои. Но когато детето е очаквано, желано и жената е готова да бъде негова майка – още от първия знак, че то ще се роди, грейва озарена от благата вест.

На 25 март е Благовещение. Ако за раждането на едно дете вестта е светла, то вестта за раждането на Исус, надеждата за света – вестта е светъл празник – Благовещение.

Й. Богомилова


Share on Facebook!


Ако харесвате материала, бихме били благодарни да гласувате с бутончето +1 на Google.


==========
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!Вашият коментар:
Моля пишете на Български или комeнтара Ви няма да бъде публикуван!