Начало » Archive

Пътеписи

Публикувана от: admin на декември 26, 2012 Няма коментари

Замъкът на граф Дракула, герой на ирландския писател Брам Стокър съществува. Това е замъка Бран – красив, средновековен замък в Румъния.

Публикувана от: io на август 8, 2012 Няма коментари
Стоунхендж (Stonehenge)

Стоунхендж (Stonehenge) е праисторически паметник, разположен в английското графство Уилтшир. Стоунхендж е един от най-известните исторически паментици в света. Стоунхендж се състои от композиция каменни блокове подредени в кръг. Комплекса датира от неолита и бронзовата епоха.
Смята се, че е построен някъде от 3000 г. пр.н.е. до 2000 г. пр. н. е.
Комплексът Стоунхендж и околността са […]

Публикувана от: admin на юни 20, 2012 Няма коментари

Да се разходим из градините по света, като започнем от един парк в Истанбул. Представяме ви една красива разходка в  Истанбул – истинска Истанбулска приказка.  Цветята правят живота ни по-красив, носят настроение и вдъхновение, да творим красота покрай нас. По света има прекрасни градини, и никоя не може да бъде наречена „най-красивата градина“, защото, както […]

Публикувана от: admin на май 22, 2012 Няма коментари
Чешма „Червената пръст“

Чешмата „Червената пръст“ се намира на туристическата пътека край с. Чернево, община Суворово. Край бистрата вода на чешмата има построен дървен заслон /навес с пейки/, каменна пещ /барбекю/ и още няколко пейки сред дърветата. Красивото уединено кътче е чудесно място за почивка и туризъм на група от десетина човека.
Чистия въздух, студената и бистра вода от […]

Публикувана от: admin на април 18, 2012 Няма коментари
Най-голямата статуя  на Дева Мария в света

Статуята на Пресвета Дева Мария с Младенеца в гр. Хасково е издигната на високо над града и бди над него. Тази статуя е най-високата статуя на Дева Мария в света. Монумент Пресвета Богородица е открит през 2003 г. с водосвет от митрополит Арсений.

Публикувана от: admin на май 1, 2011 Няма коментари

Старо Железаре

Старо Железаре е едно интересно място за посещение, което заслужава да бъде посетено. Село Старо Железаре се намира в община Хисаря, област Пловдив. На Чолакова могила, близо до селото са открити наредени в кръг и побити в земята каменни плочи.

Самите плочи, които са побити в земята са с различни размери и на брой са 24. Наредени са в правилна окръжност. Според археолозите – този обект е използван от древните одриси. След като са престанали да го ползват, те са го засипали с пръст. Там, върху него, в тази пръст при разкопките са открити керамични съдове, датирани от V в. пр. Хр.

Етикети: []
Публикувана от: admin на май 1, 2011 Няма коментари

Крушунски водопад

Крушунският водопад е един от най-красивите в България. Крушунският водопад се намира до село Крушуна, близо до град Ловеч. Покрай водопада е изградена екопътека, по която преминавайки може да се наслаждавате на природата. В района има още няколко водопада и пещери – Деветашката пещера, Горник, Урушка Маара.

За самото място може да се разказва много. Който е посетил мястото никога не би го забравил. Спомените, снимките остават за цял живот.

Етикети: []
Публикувана от: admin на май 1, 2011 Няма коментари

И град Верона вече има място сред пътеписите. Може да разгледате снимки на Верона, да се запознаете с нейната история да се пренесете за момент в Италия, в това приказно място.

И Вие може да направите такъв пътепис – ако сте били във Верона и желаете може да ни разкажете какво сте преживели – пратете и снимки и по този начин ще се получи фоторазказ.

А ако планирате скоро да отидете там – не забравяйте фотоапарата и камерата. Снимките остават за спомен и винаги с удоволствие ще ги разглеждате.

Етикети: []

Днес:

Вчера
Днес
Утре
История
Спомените
Традициите
Добрите новини
Добро утро
Календар
Празници
Сезонът
Грижа за природата
Мечтите
  Стил:

Декорация
Домът
Здравето
Изкуство
Мода
Общуването
Празниците
Сладкиши
Стил на хранене
Традициите по света
Хоби
  Тайни:

Вечните истини
Вярата
Заблуди и табута
Здравето
Любовта
Мъдростта на вековете
Общуването
През ключалката
Проблясъци
Пътят
Символите
Сънища
Тълкуване
Щастието
  Забава:

Джаджи
Загадки
Игри
Ин и Ян
Картинки
Клипчета
Креатив
Любопитно
Настроение
Оптични илюзии
Природа
Раз-два
Смях
Сръчковци
Тестове
Шоу
       Игри
Галерия
Астро
Картички
Късметчета
Пътеписи
Справочник
Сънища
Времето
Форум
Чат
Контакти
За нас
Заедно
Реклама
Copyright © 2010 Сайт за туризъм, © Utro.bg 2009 - Всички права запазени.