Всичко за съня. Сънища, съновник, тълкуване.

Когато умората наделее и мислите започват да избледняват, придобивайки странни, неочаквани форми, внезапно и тайнствено влизаш през вратата на съня. Много хора не помнят сънищата си, но и те сънуват. Други пък дълго помнят странните си впечатляващи сънища. Някои са убедени, че сънищата ни казват нещо - други го смятат за пълна измислица.

Съня е друга реалност и може да ни даде отговори. Те не винаги са еднозначни. Действието, човека или предмета, който виждате на сън, не значи че ще се случи в живота едно към едно в същия вид. Сънищата най-често имат метафористично значение. Казват ни нещо, но със странни изразни средства.

Има доста тълковни речници на съня. Въпреки, че това е събирано знание от векове, за различните хора едно и също нещо може да има различно значение, понеже всеки има собствен мироглед и сетивност.

Сънят е реалност, състояние в което се смесва/изживава преживяното, в момента съществуващото, бъдещето и вечно съществуващото. Ако през деня или периода човек преживее нещо особено вълнуващо, тези впечатления се отразяват и в съня, отново и отново...опитвайки се да се успокои емоцията и да се подреди на полагащото и се място в спомените. Ако човек изпитва някъкъв проблем тревога болест, в съня те хиперболично се явяват и привличат вниманието, търсейки най-точното решение.

Предсказателните моменти в съня са по-малко, понякога са отчетливо ясни със съдбоностно усещане, друг път твърде сложно символични. И цялата тази смесица от преживяно, преживяващо и знаци е така смесена, че често не може да се запомни и разкаже, а камо ли да се тълкува. И извадените от контекста събитие, човек, предмет, характеристика, може да не се изтълкуват точно.

За тези които искат да надникнат в символиката на съня, предлагаме Онлайн съновник и Индивидуално тълкуване на сън.

За сладки сънища опитайте Късметче за сладък сън.


Теми за сънищата>

Влианието на луната върху сънищата

Сънища според зодията

Часът на лягане, издава характера ви

Видове сънища

Най-сладкото утро

Летял ли си на сън?

Ден на съня

За сладки сънища

Събуждането

Йога събуждане

Пози за сън

броене на овце, безсъние

Защо при безсъние се броят овце

игра с овце на футбол
Игра с овце

игра с овце
Игра с овце 2

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


© Utro.bg 2009 - Всички права запазени