Научете се как да ядете по-малко
Научете се как да ядете по-малко

Лесно ли е да се  научите да ядете по-малко? Отговорът на този въпрос е положителен. Оказва се, че това не е никак трудно, просто трябва да имаме желание за това, а ползите са многобройни.

Прочетете нашите съвети и ги споделете с приятели.

Ето няколко трика, които може да добавите към режима ви на отслабване.

1. Разходките преди хранене намаляват усещането за глад, защото тялото ни се насища на кислород. Ако не разполагате с време за разходки, то може преди да седнете да се храните да поемете няколко големи глътки въздух.

2. Тишината при хранене е препоръчителна. Според проучванията, когато ядем и едновременно с това слушаме музика или гледаме телевизия ядем повече, защото мозъкът не отчита кога сме се нахранили.

3. Според учените цветовете имат значение. Синият цвят намалява апетита, докато оранжевия, червеният и жълтият действат точно обратното.

4. Когато се храните използвайте детски прибори. Така няма да ядете много, заради големината на съда и в същото време ще се научите да ядете по-малки порции. Веднъж свикнете ли храненето ще бъде много по-лесно.

5. Различните аромати влияят на апетита. Преди хранене, помиришете банан, ябълка или мента, защото аромата им предотвратява прекомерното преяждане.

6. Доверете се на сигналите, които тялото ви дава. Яжте само тогава, когато сте гладни.

7. Научете се да се наслаждавате на храната. Яжте само храна, която ви харесва. Не се лишавайте от сладко или мазно, но се съобразявайте колко често го хапвате. Гответе само неща, които ще ви доставят удоволствие.

8. В проучване на американски учени, където взели участие над 68 000 пациенти става ясно, че сънят е много важен. Пациентите били под наблюдение 15 години. В края на изследването, учените разбрали, че хората, които спели по 5-6 часа затлъстяват по-лесно от тези, които спят по 7-8 часа.

9. Винаги си мийте зъбите след хранене, за да не посягате към закуски след това.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 268 пъти