Как да предпазим кожата си от слънцето
Как да предпазим кожата си от слънцето

Как да предпазим кожата си от слънцето? Този въпрос винаги е актуален. трябва да подхождаме с внимание към кожата на тялото си, да я пазим. Ако имате деликатна кожа, тези няколко съвета ще ви предпазят от слънцето през лятото.

Хидратиращият крем не е достатъчен, затова се подсигурете със слънцезащитен продукт. Има доста марки слънцезащитен крем с висок защитен фактор (SPF30), които може да налагате под грима. Слънцето има навика да стресира кожата, а тя се нуждае от нежна грижа. Това е и причината да се налага да използвате млека, кремове и съдържащ алкохол тоник за почистване.

За равномерност и блясък на тена, почиствайте кожата си веднъж седмично със скраб. Този метод не е толкова агресивен както пилинга. Не използвайте кремове на базата на алфа-хидрокиселини, защото в повечето случаи те намаляват защитата на кожата. Прибягвайте на кремове базирани на ново поколение киселини с висок хидратиращ и регенериращ капацитет или кремове съдържащи арган или карите.

Кожата на гърдите е най-деликатна и затова изисква специални грижи. По-добре се печете на слънце със сутиен, а не топлес и се уверете, че деколтето ви е добре намазано със слънцезащитен крем с висок фактор.

Заради шанса от появяване на бръчки около зоната на устните и очите, използвайте кремчета и стикове и в никакъв случай не забравяйте очилата.

Избирайте слънцезащитните продукти според изискванията на кожата си. Ако имате мазна кожа, изберете продукт който да овладее нестабилното и поведение под действието на слънцето, защото то я обезводнява и я кара да лъщи на повърхността. За целта използвайте продукти като  Sebostop на Vichy  с фактор SPF30 или SPF50.

Ако кожата ви има непоносимост към слънчевите лъчи, значи тя е по-взискателна. Използвайте продукти, които се грижи за кожата, благодарение на специалните филтри.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 74 пъти