Как се пече месо
Как се пече месо

Запечете местото за около 1 мин. от двете страни на много висока температура. Така порите на месото се затварят – “запечатва се” – и то остава сочно. След това намалете температурата и оставете месото да къкри на бавен огън.

За да не загори при печенето е необходимо да добавите една до две чаени чаши гореща вода. Големите парчета печено месо се оставят да врат най-добре с костите, защото те добавят допълнителен аромат. Подходящи за печене са цели парчета от свинско каре, бут, плешка, врат и телешко контра филе.

Колкото е по-голямо парчето месо, толкова по-сочно остава то. Важно е преди всичко да разполагате с достатъчен по големина съд за печене. Само по този начин горещият въздух може да обхване месото от всички страни. Големите парчета печено трябва да се оставят да отлежат около 5 мин. преди нарязване.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 453 пъти