Стил » рецепти, Стил на хранене

Как се пече месо

публикувано от:  на януари 27, 2010 няма коментари
Как се пече месо

Как се пече месо

Запечете местото за около 1 мин. от двете страни на много висока температура. Така порите на месото се затварят – “запечатва се” – и то остава сочно. След това намалете температурата и оставете месото да къкри на бавен огън.

За да не загори при печенето е необходимо да добавите една до две чаени чаши гореща вода. Големите парчета печено месо се оставят да врат най-добре с костите, защото те добавят допълнителен аромат. Подходящи за печене са цели парчета от свинско каре, бут, плешка, врат и телешко контра филе.

Колкото е по-голямо парчето месо, толкова по-сочно остава то. Важно е преди всичко да разполагате с достатъчен по големина съд за печене. Само по този начин горещият въздух може да обхване месото от всички страни. Големите парчета печено трябва да се оставят да отлежат около 5 мин. преди нарязване.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 428 пъти


Ако харесвате материала, бихме били благодарни да гласувате с бутончето +1 на Google.


Етикети: , , ,

==========
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!



Вашият коментар:
Моля пишете на Български или комeнтара Ви няма да бъде публикуван!