Необходими продукти:

  • 3 готови блата за торта;
  • течен шоколад;
  • сметанов крем за торта;
  • 2 супени лъжици захар за сиропа;
  • 500 мл. вода;
  • плодове по желание, в случая са използвани боровинки и ягоди.

Приготвяне:

Захарта се сварява на сироп с водата за заливане на отделните блатове. А течният шоколад се разтапя на водна баня. След това в подходящ съд се поставя първия блат, който се залива с част от сиропа, приготвен с вода и захар, и се намазва с част от разтопения шоколад и се поръсва с част от плодовете. Отгоре му се поставя втория блат, при който отново се слага сладък сироп, шоколад и плодове отново. Последният трети блат се намазва с остатъка от шоколада. украсява се със сметановия крем за торта и с боровинките, и ягодите по ваш вкус.

К. Герчева, Юли 2011

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 423 пъти